ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SİZDEN LEZZETLER SİZDEN HAMURİŞİ TARİFLERİ GLÜTENSİZ, TUZLU KOLAY KURABİYE

Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye

Glütensiz, tuzlu kolay kurabiye

Okuyucumuz @glutensizbiblog'dan hem düşük kalorili, hem de oldukça lezzetli bir tarifimiz var. Çay saatlerinde sunabileceğiniz glutensiz kurabiye, ortalama 30 dakika içerisine sofralardaki yerini alır. İsteğe göre çörek otu ve susam ile tatlandırılabilir. Listedeki malzemelere göz attıysanız, glutensiz tuzlu kurabiye yapımına başlayabiliriz.

Alternatif olarak videolu anlatımıyla pembe glazürlü kalp kurabiye tarifini deneyebilir, daha fazlası için kurabiye tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı glütensiz un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2-3 çay kaşığı çörek otu

Glütensiz, Tuzlu Kolay Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağı, krema kıvamı alana kadar mikserle çırpılır.
  • İçine un ve tuz eklenerek elle yoğurulur. Ele yapışmayan bir hamur elde edilince içine çörek otu eklenir ve biraz daha yoğurulur.
  • Pürüzsüz, ele yapışmayan bir hamur olduğunda merdaneyle ne kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açılır. İster bardakla isterseniz de kurabiye kalıplarıyla kesilir. 
  • Şekil verilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ara ara kontrol edilerek yaklaşık 10 dakika pişirilir.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.