Çi Börek
25 Ağustos 2022

Çi börek. Çi Tatar dilinde "güzel, nefis" demek. Gerçekten de nefis bir börek. Benim için @eskisehirbb demek. Her ikisini de çok severim. Eskişehir'de @kirimtatarciborek bence en güzelini yapandır. Her gittiğimde mutlaka yeriz, kaç porsiyon yediğimizi hatırlamayacak kadar😂. Tatar da Eskişehirli de değilim, kendimce yaptığım ve işte bu dediğim en iyi tarifi bırakıyorum buraya. Deneyin mutlaka ama küçük bir tavsiye dört ve daha fazla kişi iseniz mutlaka iki ölçek yapın olsa da yesek modunda kalkıyoruz masadan (14-15 adet çıkıyor tarife göre)

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çi Börek için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Tuz

İç harcı:

  • 200-250 gr az yağlı kıyma
  • 2 adet rendelenmiş soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 çorba kaşığı su

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ
Çi Börek

Nasıl Yapılır

  1. İç harç malzemeleri karıştırılır. (Sulu olmalı, eklenen su kıymanın toplanmasını engelleyecek)
  2. Hamur malzemeleri ile sert kıvamlı bir hamur yoğurulur (sirke daha az yağ çekmesini sağlayacak).
  3. Hamurun üstü nemli bezle örtülür ve 15 dk dinlendirilir. Hamur 15 parçaya bölünür. Her bir parça sırayla açılır, iç harcı koyulur ve kapatılır.
  4. Pişirme kağıdı üzerine alınır, üstleri bez ile örtülür. Tüm bezeler tamamlanır.
  5. Kızgın derin yağda kızartılır. Kızartırken her yerine yağ değmesi daha iyi kızarması ve hamurun hafif kabarmasını sağlıyor.
  6.  Üstündeki az da olsa yağı çekmesi için havlu kağıt yada pişirme kağıdı üstüne alınır. Yanında soğuk ayran ile sıcak servis yapılır. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo