Çıtır Parmak Tavuk

Çıtır Parmak Tavuk
20 Ekim 2020

Hem pratik, hem sağlıklı..

Okurlarımızdan gelen beşamel soslu tavuk ve tavuk ciğer pate tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çıtır Parmak Tavuk için

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tutam tuz
Çıtır Parmak Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları şeritler halinde doğrayın.
  2. Paneleme aşamaları için 3 derin tabak çıkarın.
  3. Birine yumurta, tuz ve karabiber koyun ve çırpın. Birine un ve köriyi koyup karıştırın. Diğer derin kaba ise galeta ununu koyun.
  4. Şeritler halinde kestiğiniz tavukları önce un-köri karışımına, sonra yumurtalı tabağa son olarak da galeta ununa bulayıp derin yağda kızartın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo