Ahtapot
12 Ekim 2021

Denizden babam çıksa yerim diyenler, mutlaka bunu da denemeli 👨🏻‍🍳

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahtapot için

Malzemeler

  • 2-3 kg boyutunda 1 tam ahtapot
  • Kırmızı şarap
  • Defne yaprağı
  • Limon
  • Sirke
  • Havuç
  • Kereviz sapı
  • Soğan 
  • Dolmalık biber
  • Zeytinyağı
  • Kekik
Ahtapot

Nasıl Yapılır

  1. Bir tencereye su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya bütün malzemeleri azar azar atalım.
  2. Yaklaşık 2 saat sonra ahtapotları kontrol edelim. Eğer yumuşadıysa hemen buzlu suya alalım.
  3. Soğuyan ahtapotların bacak kısımlarını kullanacağımız için, kafaya kadar olan kısmını makas yardımıyla kesip alalım.
  4. Dilerseniz, kafasından ahtapot dolması yapabilirsiniz.
  5. Izgara yardımıyla bacaklarını zeytinyağında pişirelim. Izgarada piştiği sürece, sürekli zeytinyağı ile yağlayalım.
  6. Servis tabağına alıp salata ile birlikte servis edelim. Üzerine kekik ve zeytinyağı dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo