Kremalı Mantarlı Taze Fasulye Güveci

Kremalı Mantarlı Taze Fasulye Güveci
07 Ekim 2022

Peynir ve kremalı mantar ile harmanlanmış taze fasulye güveci ile siz de, sevdiklerinize eşsiz bir menü hazırlayın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kremalı Mantarlı Taze Fasulye Güveci için

Malzemeler

  • 500 g taze fasulye (2’ye veya 3’e bölünmüş)
  • 2 yemek kaşığı sofra tuzu
  • 1 paket kremalı mantar çorba karışımı
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu
  • 2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 3 adet büyük boy soğan (Piyazlık doğranmış)
  • Tuz
  • Karabiber (Taze çekilmiş)
Kremalı Mantarlı Taze Fasulye Güveci

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir tencerede bol su kaynatın ve tuz ekleyip fasulyeleri hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Fasulyeler pişerken büyük bir kaseyi buzlu suyla doldurun ve bir kenara koyun. 
  2. Fasulyeler hazır olduğunda, bir kevgir içinde süzün ve pişirmeyi durdurmak için hemen buzlu suya daldırın. Fasulyeler soğuduktan sonra kağıt havlunun üzerine yayın ve kurumaya bırakın.
  3. Diğer yanda soğanı büyük bir tavada karemelize olana kadar kavurup kenara alın.
  4. Büyük bir kapta mantar çorbası karışımını, süt, soya sosu, kaşar peynirinin yarısı ve karamelize pişirdiğiniz soğanın yarısını ilave edin. 
  5. Ardından fasulyeleri ekleyip harmanlayın. Gerekirse tuz ve karabiber ilavesi yapın. Yeşil fasulyeleri yağlanmış fırın kabına aktarın. Önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
  6. Yemeği fırından çıkarın ve fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün. Fasulyelerin üstüne kalan soğanı ve rendelenmiş kaşar peynirini serperek 20-25 dakika daha ya da üst kısmı altın rengi olana kadar pişirin. Fırından alıp sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo