Bal Kabağı Kavurması

Bal Kabağı Kavurması
15 Ağustos 2023

Bal kabağı tariflerinize bir yenisini daha ekleyeceğiniz hem lezzetli, hem de hafif bir tarif ile karşınızdayız. Bal kabağı kavurmasını adımlı anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

Bal kabaklı tariflere göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bal Kabağı Kavurması için

Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı (Soyulmuş ve 1 cm’lik küpler halinde doğranmış)
  • 1 adet büyük boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 4 diş sarımsak

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Bal Kabağı Kavurması

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı zeytinyağında soteleyin ve kabakları ekleyerek sotelemeye devam edin.
  2. Salçayı hafif sulandırıp ilave edin ve biraz daha kavurun. Tuzunu ayarlayıp yarım su bardağı kadar sıcak su ekleyerek orta ateşte pişirin. Kabaklar yumuşayınca ocaktan alın.
  3. Sarımsakları ezin ve yoğurt ile karıştırın. Kabak yemeği soğuduktan sonra servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. 
  4. Küçük bir sos tavasında zeytinyağını ısıtın, kırmızı biberi ekleyip karıştırın ve yoğurtlu kabağın üzerine gezdirdikten sonra servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo