İRMİK KÖFTESİ

8 Kişilik
İrmik köftesi tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 500 gr irmik
  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su

İç harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 3 soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 2 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Kızartmak için

  • 1 su bardağı sıvıyağ
İrmik köftesi hazırlanışı


 Lezzet yemek tarifleri arasında en fazla beğenilenlerden biri.

Margarin, irmik, tuz ve suyu derin bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 10 dakika dinlendirin. (Gerekirse tekrar su ilave edebilirsiniz). İç harcı için, soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tavaya alıp soğanı ilave edin. İyice kavurduktan sonra kıymayı ekleyin. Sırasıyla karabiber, yenibahar, kırmızı pulbiber ve kuşüzümünü ilave ederek iyice kavurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde açın. Bir çorba kaşığı kıyma ekleyip iki ucunu elinizi suya batırarak birleştirin. Her bir köfteyi mekik şeklinde kapatıp bir tepsiye yan yana dizin.

Sıvıyağı tavada ısıtın. Köfteleri çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürüp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!