Zencefil Turşusu

Zencefil Turşusu
29 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefil Turşusu için

Malzemeler

  • 4 taze zencefil
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı pirinç sirkesi (ya da elma sirkesi)
  • 1 su bardağı toz şeker
Zencefil Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Zencefillerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Bir kaseye aralarına tuz serperek yerleştirin ve acı suyunun çıkması için birkaç saat bekletin.
  2. Acı suyunu bırakan zencefilleri yıkayıp kurutun ve tekrar kavanoza yerleştirin.
  3. Sirkeyi tencereye alıp ısıtın. Toz şekeri ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
  4. Sıcak sirkeli şurubu zencefillerin üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ilındıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo