Balık Biber Turşusu

Balık Biber Turşusu
15 Nisan 2024

İsmini biber çeşidinden alan bu turşu, sarımsak, kaya tuzu ve sirke karışımından oluşur. Büyük kavanozlar halinde kurulan balık biber turşusu, yemeklerin yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir. Malzemeler hazırsa, balık biber turşusu tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Balık Biber Turşusu Kaç Kalori?

Bir porsiyon balık biber turşusu, yaklaşık 182 kalori değerindedir.

Kışlık turşu tariflerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balık Biber Turşusu için

Malzemeler

  • 300 gram balık biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 adet tane karabiber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Balık Biber Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. Geniş bir tavayı orta ateşte ocağa alın.
  2. Balık biberleri ısındığından emin olduğumuz tavaya alarak közlenmesini sağlayın.
  3. Daha iyi közlenmesi için tavadaki biberlerin üzerine denk gelecek şekilde ağırlık koyarak bastırabilirsiniz.
  4. Alt tarafları közlenen biberleri bir maşa yardımı ile ters çevirerek diğer yüzeyinin de közlenmesini sağlayın.
  5. Bir defne yaprağının yarısını, 1 adet dilimlenmiş sarımsak ve tane karabiberi kavanozun dibine yerleştirin.
  6. Biberleriniz sıcakken kavanoza yerleştirip kaşıkla bastırarak sıkışmasını sağlayın.
  7. Defne yaprağının diğer yarısını ve kalan sarımsağı da balık biberlerin üzerine ilave edin.
  8. Şeker ve tuzu da üzerine gezdirin.
  9. Sirkeyi de kavanozun içerisine ilave edin.
  10. Balık biberlerin hizasına gelecek kadar sirkeyi ekleyin.
  11. Son olarak zeytinyağı da ekleyerek kapağını sıkıca kapatın.
  12. Kavanozu ters çevirerek üzerini bir örtü ile kapatarak dinlendirin.
  13. Balık biberi turşumuz 2-3 gün içerisinde tüketime hazır hale gelecektir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo