Şekersiz Çilekli Granola

Şekersiz Çilekli Granola
21 Mayıs 2021

Yulaf, bal ve kuruyemişlerle hazırlanan granola, hem atıştırmalık, hem de kahvaltılık olarak sunulur. Vücuda enerji verdiği için ara öğünlerde de tüketilebilir. Malzemeler hazırsa, Müşerref Kartaler’den kahvaltı sofralarınız için harika bir tarif:

Farklı çeşitlerini denemek isteyenler için karabuğday granola ve kuru meyveli granola tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Şekersiz Çilekli Granola için

Malzemeler

  • 200 g çilek (İri doğranmış)
  • 1,5 su bardağı yulaf
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt veya su
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3-4 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Bir tutam tuz
Şekersiz Çilekli Granola

Nasıl Yapılır

  1. Yoğurt ve balı bir kapta karıştırdıktan sonra sütü ekleyin. Yulaf, keten tohumu, tarçın ve tuzu da ilave ederek ıslak ve kuru tüm malzemenin tamamen birbirine karışmasını sağlayın.
  2. Servis bardağının yarısına kadar hazırladığınız karışımdan koyduktan sonra araya çilek parçaları ilave edin ve üzerine kalan karışımı ekleyin.
  3. Tercihen 1 gece, en az en az 5-6 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerini çilek veya başka meyvelerle süsleyerek servis edin.

NOT

Kahvaltı için harika bir alternatif olan çilekli gronalayı 3-4 gün içinde tüketmelisiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo