Kışlık Menemen

Kışlık Menemen
25 Ağustos 2022

Türk mutfağının en sevilen kahvaltılıklarının başında gelir menemen. Bol domates, biber ve yumurtanın birleşimiyle hazırlanır. Yanında sıcacık ekmek ve çay da varsa, en lezzetli kahvaltılara bile taş çıkartır. İşte, bu lezzeti kış aylarında da sürdürebilesiniz diye kışlık menemen tarifini sizlere sunuyoruz. Yaz sezonunda domatesin en lezzetli olduğu zaman kavanoz kavanoz yapıp buzdolabında saklayabileceğiniz kışlık menemen tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kış hazırlıklarına göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Kışlık Menemen için

Malzemeler

  • 10 kg domates
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 1 kg sivri biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Kışlık Menemen

Nasıl Yapılır

  1. Domatesleri güzelce yıkayın ve rendeleyin. Dilerseniz, rendelemek yerine küp küp de doğrayabilirsiniz.
  2. Yeşil biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra ince ince dilimleyin.
  3. Geniş bir tencereye sıvı yağ ve biberleri ekleyin. Biberleri bu yağda rengi dönene kadar kavurun.
  4. Kavurduğunuz biberlerin üzerine rendelenmiş veya doğranmış domatesleri de ilave edin.
  5. Tahta kaşık yardımıyla birkaç kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  6. Domatesler kaynamaya başladığında üzerine tuz ekleyerek tekrar karıştırın.
  7. Daha sonra tencerenin kapağı açık kalacak şekilde domatesler suyunu çekene kadar, yaklaşık 2 saat, pişirin.
  8. Suyunu çeken menemen sosunu kavanozlara sıcakken boşluk kalmayacak şekilde doldurun.
  9. Kavanozun kapağını kapatın ve kavanozları ters çevirin.
  10. Kavanozlar soğuduğunda güneş görmeyen, serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
  11. Hazırladığınız kışlık menemeni, dilediğiniz zaman çıkartıp tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kışlık Menemen Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Verilen ölçülerden ortalama 15 kavanoz çıkmaktadır.
  2. Kışlık menemenin kaynama süresi, domates miktarına göre değişiklik gösterebilir.
  3. Kavanozları ve kapakları kullanmadan önce mutlaka sıcak su ile sterilize edin ve kurulayın.
  4. Kullanılan kapakların yeni olması oldukça önemlidir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo