Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13476 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4668 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8263 Tarif
Yöresel
1939 Tarif
Popüler Tarifler
Yılbaşı Pastası
Pizza Margarita
Anasayfa
Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
Çilek Turşusu
Çilek Turşusu
25 Ağustos 2022
Mis kokulu çileklerden kış sofralarınız için çilek turşusu.
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
5 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Melek Pilavı
Bal Parmak Tatlısı
Elmas Kurabiye
İzmir köfte
Limonlu Çatlak Kurabiye
Fakir Pastası
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Bal Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış
Ankara Piknik Alanları: Ankara'nın En İyi 12 Piknik Yeri
Güne Zinde Başlamak İçin En İyi 10 Besin
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Çilek Turşusu için
Malzemeler
1 kg sert çilek
1.5 su bardağı beyaz balzamik sirke
1/4 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı salamura tuzu
2/3 su bardağı su
Çilek Turşusu
Nasıl Yapılır
Çilekleri yıkayıp iyice süzdürün ve ısıya dayanıklı cam kavanozun içine koyun.
Küçük bir tencerede, toz şekeri ve tuzu suyla birlikte, eriyene kadar karıştırarak kaynatın.
Kaynamış suyu çileklerin üzerine döküp soğumaya bırakın. Kavanozun kapağını kapatın ve 4-5 gün bekletin.
Turşuyu açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
Tarif Kategorileri
Pratik Yemek Tarifleri
Turşu Tarifleri
Konserve Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Pratik Yemek Tarifleri
55 Dakika
Hedik
Pratik Yemek Tarifleri
20 Dakika
Karnabahar Turşusu
Pratik Yemek Tarifleri
28 Dakika
Tahinli Mücver
Pratik Yemek Tarifleri
360 Dakika
Trakya Keçi Peynirli Pancar
Pratik Yemek Tarifleri
10 Dakika
Kelek Turşusu
Pratik Yemek Tarifleri
30 Dakika
Kıyma Kavurma
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.