Antep Fıstığı Reçeli

Antep Fıstığı Reçeli
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Antep Fıstığı Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg çağla antepfıstığı
  • 1.2 kg toz şeker
  • 1.5 litre su
  • Yarım limonun suyu
Antep Fıstığı Reçeli

Nasıl Yapılır

Kabuk bağlamadan (çağla) toplanmış antep fıstıklarını tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynatın. Suyunu süzüp, toz şeker ilave edin ve 2 gece dinlendirin. Su ekleyip kıvam alana kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyin ve 2-3 dakika kaynatın. Cam kavanozlara doldurun.

Dilerseniz, ceviz reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo