Tortellini Makarna

Tortellini Makarna
03 Şubat 2023

Yuvarlak bir makarna çeşidi olan tortellini, İtalyan mutfağına özgü bir yemektir. Genellikle sos eşliğinde sunulmaktadır. Tortelini makarnası dondurulmuş bir şekilde satılır. İçerisinde kaşar peyniri kullanılır. Peki, tortelini makarna nasıl yapılır? Roberto şef'ten ev yapımı kolay tortelini makarna tarifi için detaylara geçiyoruz.

1 Porsiyon Tortellini Makarna Kaç Kalori?

  • Tortellini makarna tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 305 kaloridir.

Alternatif olarak köri soslu tavuklu makarna ve caprese makarna salatası tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tortellini Makarna için

Malzemeler

  • 150 gram irmik
  • 350 gram un
  • 5 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber

Dolgu için

  • 250 gram ricotta peyniri (lor peyniri de olabilir)
  • 150 gram çekilmiş ıspanak
  • Parmesan peyniri
Tortellini Makarna

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle dolgusu için, ricotta peyniri ve çekilmiş ıspanağı bir kap içerisine alın ve çırpıcıyla karıştırın.
  2. Hamur için, geniş bir kabın içerisine un, irmik ve tuzu ekleyin.
  3. Unu tezgaha dökün ve ortasını açın. Ortadaki çukura yumurtaları ilave edin.
  4. Çatal ile malzemeleri karıştırın ve sarımsı bir hamur elde edin.
  5. Hamurun üzerini örterek yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  6. Hamur dinlendikten sonra tezgahın üzerini unlayın. Hamuru merdane ile hafifçe açın.
  7. Makarna hamurunu oklava yardımıyla çok ince bir şekilde açın.
  8. Açtığınız makarnanın üzerine fırça yardımıyla su sürün.
  9. Dolgu malzemelerini buzdolabı poşetine dökün ve rulo şeklinde kıvırın. Uç kısmına küçük bir delik açın.
  10. Makarnaları bardak ağzıyla yuvarlak parçalara ayırın.
  11. Makarna hamurunun orta kısımlarına ıspanaklı dolgudan sıkın.
  12. Doldurduğunuz makarnaları ikiye katlayın. Bu sayede yarım tortellini makarnası elde edeceksiniz.
  13. Hazırladığınız makarnaları kaynar suyun içerisine atın ve 3-4 dakika pişirin.
  14. Sosu için, tereyağını tavaya alın ve kısık ateşte eritin.
  15. Üzerine tuz, beyaz zeytinyağı ve adaçayı ekleyin. Ardından karıştırın.
  16. Pişen makarnaların suyunu süzün ve sos tavasına ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin.
  17. Dilerseniz, makarnanın üzerine parmesan peyniri ekleyebilirsiniz.
  18. Son aşamada ocağın ateşini yükselterek makarnaları soteleyin.
  19. Makarnaları servis tabağına ekledikten sonra, üzerine bir kaşık sos ilave edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte ıspanak yerine farklı sebzeler de kullanabilirsiniz.
  • Tarifte ricotta peyniri verilse de, sevdiğiniz yumuşak peynirleri de tercih edebilirsiniz.
  • Makarna hamurunu hazırladıktan sonra streçle örterek buzdolabında dinlendirin.
  • Makarna hamurunu açtıktan sonra üzerine fırça ile su serpmek, hamurun kurumasını ve yapışmasını önler.
  • Sosu hazırlarken tereyağının yanmaması için, sebze suyu ilave edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo