ÇİKOLATA SOSLU MEYVE KUP

4 Kişilik
Çikolata soslu meyve kup tarifi için malzemeler
  • 200 gr sade çikolata 1.5 su bardağı süt kreması 1 çay bardağı tozşeker 4 yumurta sarısı 3 armut 3 muz 3 kivi Yarım kase çilek 2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi 3 çorba kaşığı çekilmiş Antep fıstığı 1 çay bardağı muz likörü (veya limon suyu) Süslemek için: Çırpılmış krem şanti 1 tatlı kaşığı çekilmiş Antep fıstığı
Çikolata soslu meyve kup hazırlanışı

Çikolatayı rendeleyin. Yarım su bardağı süt kremasını buzdolabında soğutun. Kalan süt kremasını kısık ateşte ılıtın. Ilık kremanın yarısını bir kaba alıp rendelenmiş çikolata ile karıştırın. 
Kalan ılık süt kremasına, tozşeker ve yumurta sarılarını ekleyip mikserle çırpın. Kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin. Çikolatalı kremaya ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın. 
Armut, muz, kivi ve çilekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Derin bir kaba alıp hindistancevizi rendesi ve likörü ilave edin. 30 dakika bekletin. Antep fıstığını soğuk süt kremasına ekleyip çırpın. 
Meyveli karışımın yarısını servis kuplarına paylaştırın. Fıstıklı kremayı da paylaştırıp kalan meyveli karışımı ilave edin. Çikolatalı kremayı paylaştırın. Krem şanti ve fıstıkla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:24:19

hazır aldığımız çikolata sosuyla meyve saltası yapsam çok ağır olurmu acaba

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!