Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu

Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu için

Malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ, kavrulmamış karabuğday (20 dakika suda bekletilmiş ve kurulanmış veya filizlendirilmiş olarak tarif hazırlanabilir)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı çiğ kakao
  • 6-8 adet büyük boy yumuşak hurma
  • 1-2 yemek kaşığı tahin (İsteğe bağlı)
Karabuğdaylı Kakaolu Hurma Topu

Nasıl Yapılır

Şekersiz, yağsız ve unsuz karabuğdaylı kakaolu hurma topları...

  1. Bütün malzemeleri mutfak robotunda, hurmalar iyice ezilene dek karıştırın. Karışımdan küçük toplar yuvarlayın. Damak tadınıza göre; sade, kakaoya, Antep fıstığına veya Hindistan cevizine bulanmış şekilde servis edin. Bu toplar oda sıcaklığında da, buzdolabında da saklanabilir.

Karabuğday nasıl filizlendirilir?
1 su bardağı çiğ (Kavrulmamış) karabuğdayı bir kaba alın. Üzerine 3 katı oranında temiz, oda sıcaklığında su ekleyin. 20 dakika bekletin ve süzdürüp durulayın. Yayvan bir süzgece, çok üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Sabah, akşam üstünden hafifçe su dökerek nemlendirin, nişastalı su bırakırlarsa bu suyu durulayın. Karabuğday bu aşamada biraz kırılgan oluyor, işlemi yaparken yumuşak davranın. Oda sıcaklığında bekletin, hava sıcaklığı ve nem oranına bağlı olarak 1-2 güne filizler çıkacaktır. Filizlerin çok uzamasına gerek yok, maksimum 1 cm yeterli. Filizlenen karabuğdayı buzdolabında muhafaza edebilir ya da güneş veya düşük ısıda kurutma fırınında kurutabilirsiniz.

Kuruyemişli hurma topları tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo