FINDIKLI KURABİYE

0 Kişilik
Fındıklı kurabiye tarifi için malzemeler
  • 4 kah­ve fin­ca­nı un
  • 1 çay ka­şı­ğı va­nil­ya
  • 1 tat­lı ka­şı­ğı ka­bart­ma to­zu
  • 2 yu­mur­ta akı
  • 2 kah­ve fin­ca­nı toz­şe­ker
  • 2 çay ka­şı­ğı sirke
  • 20 gr mar­ga­rin
  • 1 ren­de­len­miş por­ta­kal ka­bu­ğu
  • 1 su barda­ğı file fın­dık
Fındıklı kurabiye hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Mar­ga­ri­ni oda ısı­sın­da yu­mu­şa­tın. Unu çu­kur bir ka­ba ele­yin. Va­nil­ya ve ka­bart­ma to­zu­nu ek­le­yip har­man­la­yın. Yu­mur­ta ak­la­rı ile şe­ke­ri mik­ser­le 34 da­ki­ka çır­pın. Sir­ke ve mar­ga­ri­ni ila­ve edip tah­ta ka­şık­la iyi­ce ka­rış­tı­rın. Ren­de­len­miş por­ta­kal ka­bu­ğu ve fın­dık­la­rın ya­rı­sın­dan faz­la­sı­nı ek­le­yip tah­ta ka­şık­la ka­rış­tır­ma­ya de­vam edin. Yu­mur­ta­lı ka­rı­şı­mı un­lu ka­rı­şı­ma ila­ve edip yo­ğu­run.
Fı­rın tep­si­si­ni yağ­lı ka­ğıt­la kap­la­yın. Ha­mur­dan ce­viz bü­yük­lü­ğün­de par­ça­lar ko­pa­rıp ha­fif­çe şe­kil­len­di­rin ve tep­si­ye di­zin. Üzer­le­reine ka­lan fın­dığı ser­pin. Ön­ce­den ısı­tıl­mış 170 de­re­ce­ye ayar­lı fı­rın­da 20 da­ki­ka pi­şi­rin. Iz­ga­ra te­li üze­rin­de so­ğu­tup ser­vis ya­pın.
 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!