Elmalı Cobbler

Elmalı Cobbler
04 Kasım 2022

Sonbahar ayları ile hasat edilen lezzetli elmalar ile yapılacak, lezzetli ve pratik bir tarif. Pişerken mis kokusuyla sizleri mest edecek. Elmalı cobbler için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için meyveli cobbler ve kirazlı cobbler tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Elmalı Cobbler için

Malzemeler

İç harç için;

  • 2 adet elma
  • 2 yemek kaşığı şeker 
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tarçın

Hamuru için;

  • 120 gr un 
  • 3 yemek kaşığı şeker 
  • 5 gr vanilya 
  • 10 gr kabartma tozu
  • 80 gr tereyağı 
Elmalı Cobbler

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için olan malzemelerin tamamı bir kapta birleştirilerek yoğurulur. 
  2. Hamur buzdolabında dinlendirilir.
  3. Elmalar yıkanır, kabukları soyulur.
  4. Küp küp doğranarak bir kaba alınır. 
  5. Tarçın ve şeker eklenerek karıştırılır. 
  6. Porsiyonluk kaplara elmalar koyularak önceden ısıtılmış fırında 15 dakika yumuşayana kadar pişirilir. 
  7. Hamur açılır ve parçalar kesilerek açılan hamur parçaları kapların üzerine kapak olarak kapatılır. 
  8. Fırına tekrar atılarak 20 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirilir. 
  9. Afiyet olsun. 

Püf Noktası
  • Üzerinde dondurma ile servis edebilirsiz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo