PUDRAŞEKERLİ KALP KURABİYE

6 Kişilik
Pudraşekerli kalp kurabiye tarifi için malzemeler
  • 125 gr susam
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gr pudraşeker
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un
Pudraşekerli kalp kurabiye hazırlanışı

*Susam, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve pudraşekerini mikserin düşük ayarında çırpın.

*Kabartma tozu ile birlikte elediğiniz unu ilave edin. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurup buzdolabında 2 saat dinlendirin.

*Hafif unlanmış tezgahta, hamuru 2 mm kalınlığında açıp kalp şekilli kalıplarla kesin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Pipetle köşelerine delik açın. Üzerlerine fırça ile hafifçe su sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında pembeleşene kadar pişirin.

*Fırından çıkardığınız kurabiyeleri ızgara teli üzerine alın. Soğuduktan sonra kurdele ile süsleyip pudraşeker serpin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!