LİMONLU VE HAŞHAŞLI KURABİYE

6 Kişilik
Limonlu ve haşhaşlı kurabiye tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 tatlı kaşığı haşhaş
  • 3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 yumurta
  • 1.5 tatlı kaşığı limon suyu
Limonlu ve haşhaşlı kurabiye hazırlanışı

Yemek tarifleri arasında en güzel olanı. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve haşhaşı karıştırın. Bir diğer kapta tereyağı ve toz şekeri mikserle çırpıp krema haline getirin. Yumurta sarıları, yumurta ve limon suyunu ekleyip yumuşak bir kıvama gelene kadar çırpın. Bu karışımı unlu karışıma ekleyin ve düşük hızda mikserle çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yemek kaşığı ile hamurdan parçalar alıp yağlı kağıt üzerine yuvarlak şekilde yerleşirin ve 25 dakika pişirin. Soğuyunca spatula yardımıyla servis tabağına alıp servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:24:45

güzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!