HAMSİ BUĞULAMA

6 Kişilik
Hamsi buğulama tarifi için malzemeler
  • 1 kg hamsi 2 soğan 2 domates 2 limon 4-5 dal maydanoz 1 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • karabiber 2 çay bardağı su
Hamsi buğulama hazırlanışı

Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.
Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin. Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin. 5-6 dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!