GEVREK KURABİYE

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Gevrek kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
Gevrek kurabiye hazırlanışı

Eritilmiş ve ılınmış tereyağını derin bir kaba alın. Üzerine şekerleri ekleyip çırpın. Unu, tarçını ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak cevizi, fındığı ve çikolatayı ekleyip karıştırın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamurun üzerine biraz un serperek tepsinin büyüklüğünde yarım parmak kalınlığında açın. Hamuru tepsiye yerleştirin. Üzerine esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra elinizle istediğiniz şekillerde kırın. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!