Bombolino

Bombolino
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bombolino için

Malzemeler

Hamur için

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta sarısı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Bombolino

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alıp iyice yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru hafif unlanmış zeminde merdaneyle 2 cm kalınlığında açın ve 4 cm çapında daireler elde edecek şekilde bir kurabiye kalıbıyla kesin. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın ve orta ısıda hamurları çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp pudra şekeri serpin. Ilık servis yapın. 
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo