TATLI TUZLU BÖREK

6 Kişilik
Tatlı tuzlu börek tarifi için malzemeler
  • 3 yufka
  • 3 yumurta
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım kg yoğurt
  • Pudra şeker
Tatlı tuzlu börek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Yoğurt ve yumurtaları ekleyip iyice çırpın.

Yufkaları tezgaha serin ve ortadan ikiye bölün. Her yarım yufkaya yoğurtlu karışımdan bolca sürüp rulo yapın. Kendi etrafında döndürerek küçük kalıplara yerleştirin. Fırça yardımıyla üzerlerine kalan karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerlerine pudra şeker serpip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!