PIRASALI GÖZLEME

4 Kişilik
Pırasalı gözleme tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 4~5 pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 30 gr tereyağı
Pırasalı gözleme hazırlanışı

Gözlemeyi, mevsimin sunduğu pazı, ıspanak gibi sebzelerle de yapabilirsiniz. Ilık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin ve geniş bir kaseye aktarın. Tuz ve unu azar azar eleyerek ekleyin. Gerekirse un ilavesi yaparak yoğurun. Üzerini örterek 1 saat mayalandırın.

Pırasaları ince doğrayıp zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Soğumaya bırakın. Baharatlarla tatlandırın.

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile açın. İçine pırasalı harçtan yayıp yarım ay şeklinde kapatın. Yapışmaz tavayı ısıtıp gözlemelerin iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Tavadan alıp sıcakken üzerine tereyağı sürün ve servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:16:02

nefis bişey yaa

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!