Kuzu Etli Börek

Kuzu Etli Börek
18 Ağustos 2023

Sevgili Ayfer Yavi'den, Ege mutfağıyla özdeşleşen nefis bir börek tarifi ile karşınızdayız. Baklavalık yufka ve kuzu eti ile hazırlanan bu böreği, mutlaka deneyin.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Etli Börek için

Malzemeler

  • ½ kg baklavalık yufka 

İçi için: 

  • 1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu eti 
  • 2 demet taze soğan 
  • 50 gr zeytinyağı-tereyağı karışımı 
  • 1 bardak süt 
  • 3 yumurta 
  • 250 gr rendelenmiş kaşar peyniri 
  • Tuz 
  • Karabiber

Aralara sürmek için: 

  • 30 gr tereyağı
Kuzu Etli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları kuşbaşı doğrayın, zeytinyağı tereyağı karışımında kavurun. Kuzu etini tuz ve karabiber ilavesi ile et iyice lime lime olana kadar pişirin. 
  2. Sıcakken süt ilave ederek sos koyulaşıncaya kadar ocakta tutun. Malzeme ılıkken 3 yumurtayı çırparak içine katın. Soğuyunca peyniri de ilave edin. 
  3. Yufkaları ikiye bölün, yarısına aralarına fırça ile tereyağı sürerek ısıya dayanıklı cam kaba dizin. İçine harcı eşit şekilde yayın. 
  4. Kalan yufkaları tekrar aralarını tereyağı ile yağlayarak üzerine kat kat dizin. Böreği bıçakla eşit parçalara bölün, 180 derecede 45 dakika fırında pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo