Katıklı Börek

Katıklı Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Katıklı Börek için

Malzemeler

  • 4 hazır yufka

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 demet ıspanak (Ya da artık ne otu varsa)
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı lor peyniri

Üzeri için

  • Tereyağı
Katıklı Börek

Nasıl Yapılır

İç harcı için salça, süzme yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi geniş bir kasede karıştırın. İnce kıydığınız ıspanak, soğan ve lor peynirini ayrı bir karıştırma kabına harmanlayın. Salçalı harca ilave edip karıştırın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın. Üçgen parçalar kesip sivri ucu geniş kenara doğru çekerek büzdürün. Ortaya iç harcından koyup kenarlarını etrefına sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp sıcak servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo