BOLU USULÜ KIYMALI KÖMBE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Bolu usulü kıymalı kömbe tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 20 gr yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 3 sivri biber
  • 5 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pulbiber
  • Kimyon

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
Bolu usulü kıymalı kömbe hazırlanışı

Geniş bir yoğurma kabına ılık su, süt, şeker ve mayayı alın ve maya eriyinceye kadar karıştırın. Yoğurt, tuz ve azar azar unu ekleyip yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısını unlanmış tezgahta ince açın. Hamurun her tarafına dağılacak şekilde fırça ile yağ sürün. Alt ve üst kenarını ortaya doğru katlayın. Tekrar üzerine yağ sürüp sağ kenarını ortaya doğru katlayın. Üzerine yağ sürerek sol kenarı da katlayın. Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın ve kenarda bekletin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. İnce doğranmış sivri biberler ile küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ekleyip soğumaya bırakın. Hamurlardan birini tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine kıymalı harcı yayıp diğer hamuru da açarak kıymanın üzerini kapatacak şekilde yerleştirin. Yumurta sarısına yağ ekleyip hamurun üzerine sürün ve kare dilimlere ayırın. 190 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!