BİBERLİ BÖREK

10 Kişilik
Biberli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg un
  • 10 gr yaş maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Üzeri için

  • 10 kurutulmuş kırmızıbiber
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı toz rezene
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 10 dal ince kıyılmış maydanoz
Biberli börek hazırlanışı

Kurutulmuş biberleri sıcak suda bekletin ve suyun içinde soğumaya bırakın. Soğuyan biberleri süzüp havanda ezin. Diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Mayayı ılık suda eritin. Bir kapta un, çörek otu ve tuzu karıştırın. Su ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın. Tezgahı yağlayıp hamurları uzunlamasına açın. Hamurları kıvırarak içe doğru gül şeklinde sarın. Üzerlerine biberli harçtan paylaştırın. 180 dereceye ayarlı fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!