Acılı İnce Börek

Acılı İnce Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Acılı İnce Börek için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı su 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 4.5 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı instant maya 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker 

Üzeri için

  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik 
  • 1 yemek kaşığı susam 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı isot biberi 
  • 1 çay bardağı galeta unu 
  • 1 çay bardağı ceviz içi (İnce çekilmiş) 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1/2 çay kaşığı tuz (Salçaların tuz oranına göre dikkat edin) 
  • 15-20 adet mini taze peynir
Acılı İnce Börek

Nasıl Yapılır

Acılı ince börek için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.

  1. Hamuru için un dışındaki tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp mayalanması için oda sıcaklığında 1 saat bekletin. 
  2. İç malzemesi için soğanı rendeleyin. Salçaları, zeytinyağını, tuzu, ceviz içini, galeta ununu ve baharatını ekleyip iyice karıştırın. 
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlanmış, derinliği çok yüksek olmayan bir fırın tepsisine elinizle bastırarak yayın. Üzerine çatalla delikler açarak pişerken kabarmasını önleyin. 
  4. Hamurun üzerine hazırladığınız acılı karışımdan sürün. En son elinizle hafif ezdiğiniz taze peynirleri serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Çıtır çıtır acılı börek tarifi için tıklayın

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo