ZENCEFİLLİ TAVUK

8 Kişilik
Zencefilli tavuk tarifi için malzemeler
  • 8 parça tavuk kalça şiş 1 su bardağı su 1 soğan 1 tatlı kaşığı zencefil 2 diş sarımsak 2 közlenmiş salçalık kırmızı biber 1 su bardağı domates püresi 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 çay kaşığı tatlı pulbiber 1 çay kaşığı doğranmış acı biber Tuz
  • karabiber Üzeri için: Taze nane yaprakları
Zencefilli tavuk hazırlanışı

Soğanı temizleyip rendeleyin. 1 bardak su, domates püresi, zencefil ve sarımsakları soğana ekleyip blenderle karıştırın. 
Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtın. Pulbiber ve hazırladığınız sosu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış acı biberi sosa ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. 
Közlenmiş biberleri soyup çekirdeklerini temizleyin. İnce şeritler halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Servis tabaklarına alıp taze nane ile süsleyin sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!