YUFKALI KÖFTE

4 Kişilik
Yufkalı köfte tarifi için malzemeler
  • 2 yufka 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı çörekotu 1 çorba kaşığı susam 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağıKöfte için:750 gr kıyma (koyun veya dana) 1 yumurta 2 soğan 3 dilim bayat ekmek içi Tuz
  • karabiber
  • kimyon
  • kekik
Yufkalı köfte hazırlanışı

Yufkaları büyük üçgen parçalara kesin. Ayçiçeği yağı ve 1 yumurtanın sarısını bir kasede çırpın.

Soğanları temizleyip kıyın. Köfte malzemesini çukur bir kaba alıp yoğurun. Yumurta iriliğinde parçalar koparıp uzun rulo şekilli köfteler hazırlayın.

Köfteyi yufkanın uzun kenarına yerleştirip önce rulo sarın, sonra gül şekline getirin. Malzeme bitene kadar köfteleri aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. Yumurtalı karışımı üzerlerine fırçayla sürüp susam ve çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:51:54

Aşırı ağır yemek türleriniz pek fazla yok. Bu çok hoşumuza gidiyor. Teşekkürler paylaşım için.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!