Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13491 Tarif
Çocuk
364 Tarif
Çorba
1176 Tarif
Diyet
4371 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2167 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4686 Tarif
Salata ve Meze
1173 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8295 Tarif
Yöresel
1942 Tarif
Popüler Tarifler
Makarna Salatası
Pırasalı Omlet
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Kabak Karnıyarık
Kabak Karnıyarık
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Paşa Sarması
Starbucks Keki
Cunda Ezmesi
Fakir Pastası
Simit Kurabiye
Patates Çanağı
Dünyanın En Lezzetli Yemeklerini Yiyebileceğiniz 100 Şehir Açıklandı: Türkiye'den 2 Şehir Var
Dünyanın En İyi Kahvaltıları Açıklandı: Listede Türkiye'den 10 Lezzet Var!
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Yumurta Tekrar Pişirilebilir Mi?
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?
Yeşil Erik Tuzla Yenir Mi?
Kabak Karnıyarık için
Malzemeler
6 kabak
250 gr kıyma
1 soğan
2 domates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
8-10 dal maydanoz
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
1 kase yoğurt
Kabak Karnıyarık
Nasıl Yapılır
Kabakları temizleyip bıçağın ucu ile boydan boya biraz yarın.
Yarım su bardağı su, 2 kaşık sıvıyağ ve hazırladığınız kabakları tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak hafif haşlayın.
Kabakları kevgirle alarak yarık kısmı üste gelecek şekilde ayrı bir tencereye yan yana dizin.
Kalan sıvıyağı tavada kızdırın. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz tuz ve karabiber serpin.
Kabakları hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp biraz tuz serpin ve kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Maydanozu kıyıp kabakların üzerine serptikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
Patlıcanla hazırlanan klasik
karnıyarık tarifi
ne mutlaka göz atın.
Şefin Yorumu :
KABAK ÇOK SAĞLIKLI...
Kabak, lif açısından oldukça zengin bir sebze. Bu nedenle bağırsakları tembel olanlara öneriliyor. Potasyum, fosfor, kalsiyum, magnezyum, sodyum ve demir içeren kabağı sofranızdan eksik etmeyin.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sebze Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Et Tarifleri
Pratik Yemek Tarifleri
Sulu Yemek Tarifleri
Kabaklı Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
330 Dakika
Bulgurlu Dana Yanak
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Izgara Dana Ciğer
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Şehzade Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Geleli Kebabı
Kırmızı Et Tarifleri
25 Dakika
Geschnetzeltes Züricher Art
Kırmızı Et Tarifleri
50 Dakika
Lüle Kebabı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.