Şişte Palamut

Şişte Palamut
09 Şubat 2023

Şef Yılmaz Öztürk’ten hem hafif, hem de çok lezzetli şişte palamut tarifi ile karşınızdayız. Mevsimin en taze palamutlarıyla hazırlanan bu yemeği, domates, patates ve taze otlarla zenginleştirebilirsiniz.

Farklı pişirme yöntemleri için, 'Palamut nasıl pişirilir?' yazımıza göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat 35 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Şişte Palamut için

Malzemeler

  • 1 adet palamut (4 adet fileto şeklinde ve kılçığı alınmış)
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet iri kumpirlik patates
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • Fesleğen (İnce kıyılmış)
  • Kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz (Sapları ayıklanmış ve ince kıyılmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet şiş
Şişte Palamut

Nasıl Yapılır

  1. Domatesi 6’ya bölerek çekirdeklerini alın. Soğanı 6’ya bölüp sadece son 3 katmanını ayırın. Sivri biberi 6 eşit parçaya bölün.
  2. Patatesi aluminyum folyoya sarın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 2,5 saat pişirin.
  3. Arzu ettiğiniz miktarda fesleğen ve kişniş ile maydanozu bir kaseye alarak sarımsağı ekleyin ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın. En son tuz ve karabiber ekleyerek sosu tamamlayın.
  4. Palamutları yuvarlayarak şişe takın, her palamuttan sonra 1’er adet biber, soğan ve domates ekleyin. Bir şişte iki fileto palamut olacak şekilde bu işlemi bir kere daha tekrarlayın.
  5. Pişen patatesin içini alıp çatal yardımıyla ezin ve borcama koyarak üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını eritip gezdirin ve tuz ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında patatesin üstü altın sarısı olana kadar kızartın.
  6. Bir teflon tavaya zeytinyağı ekleyerek tavayı ısıtın ve palamutları orta ateşte iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
  7. Pişen palamutu, şişi ile servis tabağa alarak yanına kızarttığınız patatesi koyun. En son patatesin üzerine otlu sostan gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
  • Orta boyutlarda olan palamutun pullarını ve içini temizleyin.
  • Takoz olarak kestikten sonra kılçıklarını ayırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo