PALAMUT YAHNİ

4 Kişilik
Palamut yahni tarifi için malzemeler
  • 1 iri palamut
  • 3 kiraz domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 1 havuç
  • 3 sivribiber
  • 2 defneyaprağı
  • Yarım limon
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
Palamut yahni hazırlanışı

Bazı yemek tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri...

Palamutu temizleyip 8 eşit parçaya bölün. Üzerine bir tutam tuz serpin. Buzdolabında yarım saat bekletin.

Soğanı soyup piyaz şeklinde, domateslerin ve havucun kabuklarını soyup küp şeklinde, sarımsakları temizleyip ince dilimler halinde ve biberleri temizleyip halka şeklinde doğrayın.Soğan ve sarımsaklar dışındaki malzemeyi bir kapta harmanlayın.

Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Sebzeler, defneyaprakları ve tuz ekleyip 10 dakika daha kavurun.

Limonu halka şeklinde dilimleyin. Palamutu buzdolabından alın ve buzlu suda yıkayıp süzün. Kavrulmuş sebzelerin yarısını düz ve fazla derin olmayan güveç kabına alın. Üzerine palamut parçalarını yayıp kalan sebzeli karışımıda üzerini kapatacak şekilde örtün. En son dilimlenmiş limon ve kiraz domateslerini yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Fırından alıp isteğe göre taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!