Marulda Yer Mantarlı Levrek

Marulda Yer Mantarlı Levrek
30 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Marulda Yer Mantarlı Levrek için

Malzemeler

  • 300 g marul
  • 40 g tereyağı
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 30 g yer mantarı
  • 3 kg levrek balığı
  • 1 yumurta
  • 40 g ekmek kırıntısı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema
Marulda Yer Mantarlı Levrek

Nasıl Yapılır

  1. Yıkadığınız maruldan 12 yaprak kadar ayırıp kalanını ince kıyın. Tereyağının 10 g kadarını geniş bir tavada eritin.
  2. İnce kıydığınız marulu ilave edip tuz ile tatlandırın ve 2-3 dakika soteleyin.
  3. Rendelenmiş limon kabuğu ve ince kıydığınız mantarı ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin ve ocaktan alın.
  4. Ayırdığınız marul yapraklarını tuzlu kaynar suda 30 saniye bekletin. Suyunu iyice süzüp kenara alın.
  5. Yumurtayı yayvan bir kapta çırpın. Ekmek kırıntısı, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
  6. Süzülen marul yapraklarının yarısını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisinin tabanına yayın.
  7. Yumurtalı harca buladığınız balığınızı marul yapraklarının üzerine yerleştirip kalan marullar ile üzerini kapatın.
  8. Kalan tereyağını eritip marul yapraklarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  9. Fırından çıkarttığınız balığınızı bir servis tabağına alın. Üzerini marullu ve mantarlı harçla süsleyin.
  10. Kremayı bir sos tenceresinde ısıtıp bir servis tabağına alın. Üzerine balığı yerleştirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, ana yemek olarak sunabileceğiniz mantarlı levrek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo