Tavuk Etli Çalı Fasulyesi

Tavuk Etli Çalı Fasulyesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Çalı Fasulyesi için

Malzemeler

  • 1 kg çalı fasulyesi
  • 500 gr tavuk kanat
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 10 kiraz domates
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Tuz
  • karabiber
Tavuk Etli Çalı Fasulyesi

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında en çok tercih edilen çalı fasulyesi...

Çalı fasulyelerinin kılçıklarını temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Tavuk kanatlarını yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp suyunu süzün.

2 domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Ayçiçeği yağını tencere de ısıtın. Soğanı ilave edip soteleyin. Sırasıyla tavuk eti, fasulye ve küp doğranmış domatesi ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

Kiraz domatesleri ekleyip 4-5 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Üzerine pul biber serpip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo