Datça Badem Köftesi

Datça Badem Köftesi
18 Eylül 2020
Ana malzemeleri kıyma, un ve badem olan Datça köftesi, Ege'nin en sevdilen lezzetleri arasındadır. Özellikle Muğla ve İzmir'de sık sık tüketilir. Hazırsanız, Datça badem köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Datça Badem Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kıyma
  • 250 gr ufalanmış taze badem içi
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • Yarım demet taze soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Datça Badem Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Ekmek içlerini suyla ıslatarak ufalayın. Kıymayı küçük kesilmiş domates, rendelenmiş soğan, doğranmış taze soğan, kıyılmış maydanoz, salça, ezilmiş sarımsak, un, yumurta, ekmek içi, badem, tuz ve karabiberle birlikte iyice yoğurun.
  2. Yuvarlak köfteler hazırlayın. Köfteleri galeta ununa bulayarak zeytinyağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Datça badem köftesini, yeşil pilav ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo