FIRINDA KALÇA BUT KIZARTMA

4 Kişilik
Fırında kalça but kızartma tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 kalça but
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Sunum için

  • 500 gr mevsim yeşilliği
  • 1 çay bardağı kiraz domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
Fırında kalça but kızartma hazırlanışı

Bir kapta domates salçası, yoğurt, pul biber ve zeytinyağını iyice karıştırın. Tavuk butlarını iyice sosa bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Tavuk butların diğer tarafını çevirip 15 dakika daha pişirin. Mevsim yeşilliklerini, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri bir kapta karıştırın. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzla iyice harmanlayıp tavuk butların yanında servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!