Etli Semizotu

Etli Semizotu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Semizotu için

Malzemeler

  • 1 kg semizotu 2 soğan 1 domates 250 gr kuzu kuşbaşı 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı su
  • tuz
Etli Semizotu

Nasıl Yapılır

Semizotlarının kök kısımlarını kesin. Yapraklı kısımlarını bol suda bir kaç kez yıkayın. Süzüp doğrayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Domatesi soyup küp küp doğrayın. 
Eti soğana ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 bardak su ve tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Semizotu, pirinç ve domatesi ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo