Beğendi Krepli Kuzu Tandır

Beğendi Krepli Kuzu Tandır
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Beğendi Krepli Kuzu Tandır için

Malzemeler

  • 120 gr kuzu kol
  • Yarım havuç
  • 1 dal taze biberiye otu
  • 3~4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • Ayçiçek yağı

Sos için

  • 2 domates
  • Yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 fesleğen yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendi krep için

  • 1 közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
Beğendi Krepli Kuzu Tandır

Nasıl Yapılır

Kuzu kolu fırın kabına alın. Küp doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak, taze biberiye otu, tane karabiberi ilave edin. Etin üzerine bir parmak geçecek kadar ayçiçek yağı ilave edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 saat pişirin. Soğanı çok ufak küp şeklinde doğrayın. Tereyağı ile kısık ateşte kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Soğana ilave edin. Fesleğen yapraklarını çok ince kıyıp tuz, karabiber ile soğanlı karışıma ekleyin. 10 dakika pişirip mutfak robotundan geçirin. Yapışmaz yüzeyli tavada tereyağını eritip un ilave ederek kavurun. Közlenmiş patlıcanları iri küp halinde doğrayıp unlu karışıma ilave edin. Süt, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Harcı, yağladığınız fırın kabına alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kalıptan çıkarın. Kuzu kolu fırından alıp ince ince ayırın. Tereyağı ile soteleyin. Hepsini servis tabağına alıp domates sos gezdirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo