Balık Salatası

Balık Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Balık Salatası için

Malzemeler

  • 1 orfoz kafası
  • 2 havuç
  • 2 orta boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 4-5 kokteyl zeytin
  • 2 yeşil biber
  • 4-5 kornişon turşu
  • 3-4 haşlanmış karides veya midye
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 4-5 dal dereotu
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Hardal sos için:

  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 kahve kaşığı toz hardal
Balık Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Orfoz kafasını suda 15-20 dakika bekletin. İkiye kesip bir tencereye alın. Üzerine çıkacak kadar su ve bir tutam tuz ekleyin.
  2. Havuç, soğan ve sarımsakları temizleyip bütün olarak tencereye alın. 20 dakika kaynatın. Balık kafasını çıkarın. Balık suyu soğuyunca sonradan kullanmak üzere dolaba kaldırın.
  3. Balık kafasındaki etleri ayıklayıp servis tabağına alın. Yeşil biberleri kıyın. Kornişon turşunun birini küp küp doğrayın.
  4. Kalan kornişonları uzunlamasına dilimleyin. Yeşil soğanların sap kısımlarını ve dereotunu kıyın. Malzemeleri servis tabağına ekleyin. Karidesleri ilave edin.
  5. Hardal sosu hazırlamak için; bir kasede yumurta sarısı, zeytinyağı, limon suyu ve toz hardalı çırpın.
  6. Hazırladığınız sosu balık salatasının üzerine gezdirin. Dilimlenmiş kornişon turşu ve limonla süsleyerek servis yapın.
    Şefin Yorumu : Kefal, minakop, levrek, karagöz, kofana, kırlangıç, orfoz gibi balıklar balık salatası için uygundur.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo