Rafadan Yumurta

Rafadan Yumurta
25 Mart 2024

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan yumurta, kızartma ve haşlama gibi yöntemlerle pişirilebilir. İçeriğinde A ve B vitamini barındıran yumurta, beyin, cilt ve göz sağlığına iyi gelmektedir. Rafadan yumurta ise, yumurtanın az pişmiş halidir. Haşlama esnasında sürenin önemi son derece büyüktür. Az haşlanan yumurtalar rafadan ve kayısı kıvamında olarak ikiye ayrılır. Yumurtaları hazırladıysanız, sulu ve nefis rafadan yumurta nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Adet Rafadan Yumurta Kaç Kalori?

  • 1 orta boy rafadan yumurta, yaklaşık 70 kaloridir. Kahvaltıda en fazla 2 adet tüketilmesi önerilir.

Haşlanmış yumurta tarifimizden kıvamına göre yumurtaları haşlama süresini görebilirsiniz. Alternatif olarak çok sevilen nefis sebzeli omlet tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rafadan Yumurta için

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
Rafadan Yumurta

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak yumurtaları bir kap içerisine koyun ve üzerine 2 parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edin.
  2. Bu esnada ocağı orta ateşe ayarlayın ve kabı ocağa alın.
  3. Su kaynamaya başladıktan sonra içinizden 100'e kadar sayın ve yumurtayı alın.
  4. Ardından yumurtaları soğuk suyun içerisine atın ve 2-3 dakika bekletin. Bu sayede kabuklarını daha kolay soyabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce yumurtaları dolaptan çıkartın ve oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.
  • Yumurtaları mutlaka orta ateşte pişirin.
  • Doğru zamanı yakalayabilmek için, su kaynadıktan sonra 100 saniye bekletin. Daha az bekletirseniz yumurtanız kayısı kıvamında olacaktır.
  • Yumurtaların ne cıvık, ne de sert olmasını istiyorsanız su kaynadıktan sonra ortalama 8 dakika pişirin.
  • Yumurtaları pişireceğiniz suyun içerisine bir tutam tuz atın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo