PEKMEZ TATLISI

6 Kişilik
Pekmez tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1~5 su bardağı pekmez
  • 5 buçuk su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 buçuk su bardağı ceviz içi
Pekmez tatlısı hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Bir tencereye nişasta, tozşeker, pekmez ve 1 bardak suyu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kalan suyu ve tarçını ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alıp ılınmaya bırakın.

Ilıttığınız tatlıya ceviz içlerini ilave edin. Cam servis kasesini hafifçe ıslatın ve pekmez tatlısını dökün. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra ters çevirerek düz bir servis tabağına alın. Dilimleyip soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!