FIRINDA KREMALI PATATES

6 Kişilik
Fırında kremalı patates tarifi için malzemeler
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 kg patates 4 yumurta sarısı 50 gr otlu peynir 100 gr dil peyniri 1.5 su bardağı süt kreması 2 dal taze soğan 1 diş sarımsak 1 çay kaşığı kekik Tuz
  • karabiber
Fırında kremalı patates hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın. İnce halkalar halinde dilimleyin. Taze soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları ezin. Otlu peyniri ufalayın. Dil peynirini tel tel ayırın. 

Derin bir kapta yumurta sarıları, 1 su bardağı süt kreması, taze soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Bir tatlı kaşığı otlu peynir ile 2-3 tel dil peynirini ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyin, iyice karıştırın.

Fırın kalıbını 2 kaşık sıvıyağ ile yağlayın. Patates dilimlerini hafif üstüste gelecek şekilde kalıba bir sıra dizin. Üzerine bir kat peynirli krema yayın. En üstte patates kalacak şekilde, malzeme bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Patates dilimlerinin üzerine 3 kaşık sıvıyağ gezdirin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. 

Ayırdığınız otlu peynir ile dil peynirini bir kaseye alın. Kalan sıvıyağı ve kalan süt kremasını ekleyip karıştırın. Kalıbı fırından çıkarıp folyoyu alın ve hazırladığınız kremayı üzerine gezdirip kekik serpin. Üzeri kızarıncaya kadar fırınlayın. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!