MARMELATLI KURABİYE

6 Kişilik
Marmelatlı kurabiye tarifi için malzemeler
  • 3.5 su bardağı un 1.5 su bardağı pudra şekeri 1.5 su bardağı tereyağı 2 yumurta 1 su bardağı toz fındık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kasesi ayva veya elma marmeladı
Marmelatlı kurabiye hazırlanışı

Un, pudra şekeri, eritilmiş tereyağı, yumurta, tarçın ve toz fındığı mikserle veya çırpma teliyle iyice karıştırın. 

Hazırladığınız hamuru merdane ile 2 cm kalınlığında açın. Kalıpla veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesin. Yuvarlakların yarısının orta kısımlarını şişe kapağı ile keserek çıkarın. Tam olan halkaların üzerine ortası delik halkaları yerleştirin. 

Delik kısımları marmelat ile doldurup hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri veya kakao serperek servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!