Vegan Parmesan Peyniri

Vegan Parmesan Peyniri
28 Eylül 2022

Beslenme Koçu Anıl Ercan’dan kahvaltı sofralarınız için nefis ev yapımı vegan parmesan peyniri tarifini sizlere sunuyoruz.

Alternatif olarak vegan peynir tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vegan Parmesan Peyniri için

Malzemeler

  • 150 g çiğ kaju
  • Yaklaşık 5 yemek kaşığı besin mayası
  • 1 çay kaşığı beyaz pirinç sirkesi
  • 1 çay kaşığının ucuyla öğütülmüş hardal
  • 1 çay kaşığının ucuyla toz sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 adet limonun suyu
Vegan Parmesan Peyniri

Nasıl Yapılır

  1. Çiğ kajuyu blender’ın en üst seviyesinde çektirerek un haline getirin.
  2. Besin mayasını un haline getirdiğiniz kajunun üzerine ilave edip, tekrar blender’dan geçirin.
  3. Üzerine kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın.
  4. Hamur haline gelen peynire elinizle istediğiniz şekli verip, bir yağlı fırın kağıdına sarın.
  5. Buzdolabında bir gün beklettikten sonra tüketin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo