Karabuğday Granola

Karabuğday Granola
16 Kasım 2020

Ana vatanı Orta Asya olan karabuğday, Nisan ve Temmuz aylarında yetişir. Genellikle atıştırmalıkların içerisinde kullanılan bu besin, kan basıncını dengelemesiyle bilinir. Kalp sağlığını korumasının yanı sıra beyin gelişimini destekleyerek alzheimer riskini düşürür. Uzun süre tokluk hissi verdiği için, diyet listelerinde de yer verilir. Hazırsanız, kuru yemiş ve kuru meyvelerle tatlandırılan karabuğday granola tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karabuğday Granola için

Malzemeler

Kuru malzemeler

  • 1 su bardağı çiğ karabuğday
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 su bardağı yulaf
  • 50-100 g kurutulmuş meyve (Gerekirse küçük parçalar halinde kesilmiş)

Islak karışım

  • 50 g Hindistan cevizi yağı
  • 1/3 su bardağı agave veya bal
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
Karabuğday Granola

Nasıl Yapılır

  1. Kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Hindistan cevizi yağını eritip agave ve kakaoyla karıştırın. Islak karışımı kuru malzemelerle ekleyip, bütün malzemeler ıslanıncaya dek iyice karıştırın.
  2. Pişirme kağıdı serili iki tepsiye karışımı bastırmadan, serpiştirerek yayın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, pişirme süresinin yarısında granolayı hafifçe karıştırıp tepsilerin yerlerini değiştirerek 25-30 dakika pişirin.
  3. Oda sıcaklığında tamamıyla soğuyunca, hava almayan kaplarda muhafaza edin. Bal yüksek ısıda besin değerini kaybettiği için bu tarifi bal ile yaparsanız, düşük dercelerde kurutucu fırında da hazırlayabilirsiniz.
  4. 45 derece ısıda, yaklaşık 12-14 saat kurutmanız gerekecektir. Kurutucuda yapacaksanız çiğ kakao kullanmanız çok daha sağlıklı olur. Afiyet olsun.

Karabuğday Granola Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifteki malzemelere sevdiğiniz kuru yemişleri de ekleyebilirsiniz.
  2. Malzemelerin birbirine yapışması için, bal miktarını arttırabilirsiniz.
  3. Harcın bozulmaması için, ısıya dayanıklı metal veya cam kap kullanın. Böylece pişirdikten sonra çıkartmanız da kolaylaşacaktır.
  4. Karışımı yaydıktan sonra bıçağın sırt kısmı ile düzleştirebilirsiniz.
  5. Artan granolaları streçleyerek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

1 Porsiyon Karabuğday Granola Kaç Kaloridir?

  1. Karabuğday granolanın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan kuruyemişli dutlu granola tarifini de deneyebilirsiniz.

Öğünlerinizi daha lezzetli bir hale getirmek için, tatlı tariflerinden yararlanabilirsiniz. Mevsimin taze ve doğal meyveleriyle hazırlanan muzlu smoothie veya çilekli pasta tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo