YANARDAĞ KEKİ

6 Kişilik
Yanardağ keki tarifi için malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 200 gr çilek
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı hindistancevizi
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 50 gr kuvertür çikolata
  • Tuz
  • Pudraşeker
Yanardağ keki hazırlanışı

Çocuğunuzla birlikte yapacağınız güzel bir tarif. Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Hamuru, yağlanmış ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın. Keki soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirerek dökün. Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun. Pudraşeker serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!