SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI

4 Kişilik
Sütlü mantar çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr kültür mantarı
  • 30 gr tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 15 gr tereyağı
Sütlü mantar çorbası hazırlanışı

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Mantarları nemli bezle silin. Kararmaması için limonlu suda bekletip dilimleyin. Teflon tavada tatlı kaşığı zeytinyağı ile soteleyip bir kaba alın. 

Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Sıcak suyu ekleyip bir taşım kaynatın. Sotelenmiş mantarları ilave edip 15 dakika pişirin. Çırpılmış krema, tuz ve yenibaharı ekleyip 4-5 dakika daha pişirin.

Üzeri için, tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Çorbayı kaselere paylaştırıp biberli yağı üzerlerine gezdirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!